Påsken över

Påsken över och kristendomen är återuppstånden. Skönt för dom. 72 procent av svenska befolkningen lär fortfarande vara med i Svenska Kyrkan, man undrar varför. Säkert att det bara är katolska präster som är pedofiler… det finns grisar överallt, det är därför det heter sakri-stia. Tänk om religiösa människor ändå kunde hålla sig för sig själva istället för att försöka pådyvla andra sina åsikter. Korståg och conquistadorer, fast det var väl kanske mer av ekonomiska skäl än kristna man ville erövra Jerusalem och Sydamerika. Mycket elände har dom ställt till i alla fall.



Såg ni nyheterna med filmsnutten från 2007 där amerikanska militärer skjuter ner tolv helt oskyldiga människor, varav två är reportrar, och sen får kommentaren via radion ” bra skjutet”. Man blir rätt förbannad när man ser sånt. Självklart visade utredningen att man inte gjort något fel då eventuellt någon av dom var motståndsman…. Så då sköt man allihop. Vilket djävla folk, världspoliser, kan inte med sånt. Fast vi svenskar har väl varit duktiga på det också, i alla fall på Palmes tid, men vi pratade bara, åkte inte runt världen och avsatte regeringar, tillsatte andra, skjuter folk vi inte gillar osv.



Skillnaden idag mot tidigare är väl att idag kommer man inte undan, inte undan avslöjande alltså, straff kan man ju komma undan. Youtube och sociala medier håller koll på vad som händer. Finns dock en risk i det också. Har just läst Jeffrey Deavers ” Roadside Crosses” där just den problematiken spelar en stor roll för handlingen. Rätt läsvärd men inte i klass med favoriterna (Pellecanos, Connolley och Robinson).

Nu är På spåret slut, Mästarnas Mästare också. Inget kvar att se på tv. Denna vecka är det förståss Masters med Tigern men annars helt dött. Vad betalar man licens för egentligen? Har inte det systemet överlevt sig själv? Vad ger public service till befolkningen som inte övriga kanaler kan ge? Svårt att se syftet numera när det är ungefär samma program på alla kanaler. Bort med skiten.



Vinner Tigern? Svårt att säga. TV tittarna lär han vinna, man spekulerar i att det kan bli en av de mest sedda tv sändningarna någonsin.. och nu pratar vi alltså golf, inte fotboll eller curling. Helt otroligt. Dom sänder tom pro-am tävlingen på onsdag vilket aldrig har hänt tidigare. Där ser man vad en liten skandal kan ge. Borde Stefan Holm tänka på om han vill bli lite folklig.

 ” Holm på Kil bordellen, pappa upprörd men ger sitt stöd”.



Fast man är inte mycket till badboy själv heller. Man har varit för ordentlig och feg genom åren och se vad det gav.. ungefär samma sak om man varit strulig och tagit alla chanser kanske, vad vet man. Man ska inte tänka för mycket på det som varit, man ska inte drömma för mycket om hur det kommer att bli, man ska försöka tänka på nu istället, inte så lätt som det låter. Nu ska jag ta en kopp förmiddagskaffe, det vet man att lyckas med, man får ha små mål, mål som går att uppnå.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0