Akbukreflexioner från ett kyligt Sverige

Hemkommen igen från turkiet. Hösten kommer snabbt i år känns det som, får försöka dra ut på plågan genom att boka en höstresa tillbaka till Akbuk. Akbuk, Akbuk, säger ni, var ligger det? Här:

http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Akb%C3%BCk,+Turkiet&ll=37.390891,27.438526&spn=0.069966,0.130634&t=h&z=13

Precis där medelhavet övergår till Ageiska havet. En timme från Efesos, två timmar från Pamukale, två timmar från Izmir. Nu hittar ni dit så nu är det bara att åka. Mer finns att läsa på: http://www.akbukturkey.com/

38 grader varmt på dagen, 33 grader i sovrummet på natten… Vattnet så salt att det bara var att lägga sig ner så flöt man som en kork ( fettet kanske hjälpte till lite, lite).

Turkar, turkar och britter. Träffade nästan inte en enda svensk på hela tiden. Turkar och britter. Turkar och britter så långt man kunde se.

Fantastiska restauranger till bra priser. Som överallt så ska man äta lokal mat men varför inte? Dom har ju köttbullar. Som ni vet säkert vet så tog Karl 12 hit köttbullarna från Turkiet. Nu säljer vi köttbullar som svensk mat på IKEA i Izmir. Finns säkert svensk pizza och svenska sushi att köpa på IKEA om några år.

Turkisk pizza, pide, är faktiskt riktigt bra förresten, värt att prova. Annat är alla ungsgratinerade grytor, cassaroles, och alla varianter på kebab, ingen vi åt ( obs inte jag, här blev det fisk för hela slanten) påminde om Kebab house… dom säljer kanske svensk kebab.




Några höjdpunkter:

Fiskrestaurang på andra sidan berget ( vi hann tyvärr inte äta) som låg helt öde med restaurangdelen ute i vattnet.






VÅR strand. Inte så mycket folk och det fanns skugga och, icke att förakta, närhet till ölhak… en iskall Efes i skuggan på en lummig restaurang 20 meter från stranden är en lycka att längta tillbaka till. Kostade……20 kr. Ölen, inte stranden, den var gratis.





Solnedgången. Då inte bara för att det blev lite svalare utan mest för
ljuset som spreds sig över bergsidorna. Fantastiskt













Poolen… nu inser jag nödvändigheten av en pool. Morgondopp, efter stranden dopp och ett kvällsdopp. Hoppade över kaffedoppet. Kaffe är en historia för sig. Vi tog med Zoegas Mollbergs blandning.... man vill ju ha lite hemkänsla kvar.





Terassen. Man måste ha en stor terrass. Vi tom sov där några nätter. Vi har nästan för stort inne men det kanske är bra när vi åker ner i höst.mj

 



Blir en ren turkiet rapport idag. Imorgon återkommer jag med en rapport om sakernas tillstånd och om hur djävla bra det skulle bli om jag fick bestämma. Tycker man kunde hoppa över denna urtrista valrörelse och helt enkelt be mig bestämma.

Avslutar med skymning över Akbuk, låter nästan som en sångtitel.

Avslutar med vår esters och min turksång:

Jag fångade en turk idag
men turken slank ur burken
Men lika glad för det är jag
Men gladast är nog burken

 






Upp med fötterna nu och slappna av 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0