Datorproblem och stadsdelsblogg

Man måste fundera över hur beroende man gör sig av prylar. Datorn funkar inte ( skriver detta på en lånad dator) och behöver väl renoveras eller vad man nu gör med en dator som inte vill längre. Fast den är gammal, drygt tre månader, så vad kan man mer förvänta sig. Borde finnas bäst före datum eller också kan den självdestrueras som i Mission Impossible, this computer will selfdestruct in five seconds..... Sköna serier förr, Mission Impossible, Mannen från Uncle, Helgonet, kommer ni ihåg introt till Helgonet.... en liten förstart som alltid avslutades med att Roger fick en gloria över huvudet och sen kom förtexterna, så bra. Snobbar som jobbar...... såg piloten för inte så länge sen, lika bra idag som då vilket bevisar att allt bara är upprepningar och kopior.



De skjutna soldaterna kommer hem idag, landar på Ärna i eftermiddage tydligen. Kanske borde bli en debatt om vår närvaro i Afganistan, verkar som vi mer agerar poliser än fredsbevarande styrkor. Tveksamt om vi ska lägga stora resurser på att bevaka ett land på andra sidan jordklotet där vi egentligen saknar intresse, samtidigt så måste vi ta vårt världsansvar. Svår fråga, jag lutar dock mot att vara negativ till vår närvaro ( detta är trots allt en gnällblogg) på samma sätt som jag är negativ till att Sverige är världens per capita största vapenexportör. Fast det ger jobb förståss så det kanske är bra.



Debatt om spårtaxi från resecentrum till Boländerna. Det är säkert bra men tron att det skulle ta bort bilarna är rätt naiv. När du sitter där på lördagförmiddag och bestämmer dig för att åka till Biltema eller någon annan av butikerna så tror jag man väljer att åka bil om man inte redan tidigare var van att åka kollektivt. En och annan bil kanske försvinner men om man tror att trafiksituationen kommer att förändras radikalt så biter man sig i svansen. Så länge människor betraktar bilen och rätten att köra och parkera var man vill som någon sorts frihet så kommer det inte att förändras. Sen har vi ju det där med kostnaden. Pengarna kommer först, även för mig, är det billigare att ta bilen än att åka kollektivt så tar jag bilen, helt klart. Det tror jag faktiskt att de flesta gör. Alltså måste vi börja se till att det är billigare och mer bekvämt att åka kollektivt än bil men det lär nog dröja. Just nu är jag otroligt miljövänlig, bilen står nämligen i garaget nästan hela tiden.



Kommer att börja skriva stadsdelsblogg för lokaltidningen, dvs berätta vad som händer inne i stan.Finns risk att det blir lite enformigt.... Det är bilkö, det ramlar istappar från taken, man gräver upp en ny gata, man fyller inte igen hålen på en annan gata, det är bilkö, igensnöat, man gräver upp en grop ( nån som kommer ihåg Gus Dahlströms monolog "hålfoten"? (Gus Dahlström – Hål i gatan) Han fick ärva ett hål " får man sig väl tilldelat ett hål så gäller det att hålla kvar det"), man gräver upp en till. Det mest tydliga vårtecknet i Uppsala är att man gräver upp ett par hål.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0