Gammal? Inte då.....

Tänk så mörkt det är. Solen upp runt åtta, ner runt fyra… åtta timmars tveksam sol på dagen. Inte undra på att man är morgontrött, kvällstrött med för den delen, dagtrött också… kanske har nåt med åldern att göra… nej, så kan det väl inte vara.


Lästa någonstans att man i gamla grekland hade tjugofyra timmar per dygn, tolv natttimmar, tolv dagtimmar. Fast timmarnas längd var beroende på hur lång tid det var natt respektive dag. Lite klurigt faktiskt. Läste också att konceptet veckodagar är relativt nytt i Kina, man jobbade helt enkelt varje dag.



Själv skulle jag inte ha något emot att jobba varje dag delar av året för att jobba lite andra delar. Nu skulle man kunna jobba jämnt, det är ändå så mörkt och trist, men snart är det vår, sen sommar, och då vill man inte jobba längre. Får bli badvakt kanske, verkar vara ett bra jobb, speciellt nu….



Ny knäundersökning igår. Ont? Det får man stå ut med när man är gammal var budskapet. Utsliten i förtid, hoppas på att bli senil snart så jag glömmer bort hur gammal jag är. Kul när allt är nytt och fräscht. ”Sex, kul grej, borde man pröva”. Kan man vara otrogen om man inte kommer ihåg att man är gift?

Vem sa; ” Otrogen? Jag har inte ens tid att vara trogen”



Man blir ibland förvånad över vad politiker orkar bråka om. En politiker har kommenterat ett möte i gatunämnden på facebook och twitter under pågående möte, en annan blir då orolig och anser att man inte kan säga vad som helst. Två reaktioner: Är mötet så tråkigt att du sitter och surfar? Ska inte allt som sägs av en folkvald politiker ( i politiska sammahang alltså) vara offentligt? Vad säger hon som hon inte vill stå för? Märkligt. Fast det var gatunämnden som är den mest omstridda i stan. Länge sen dom hade någon koppling till verkligheten. Om folkvalda politiker inte förstår sig på öppenhet mot väljarna så får vi helt enkelt välja nya eller också får dom väl byta ut folket.



Mästarnas mästare igår på TV. Just nu det bästa programmet. Rekommenderas. Rätt tröttsamt med mobbnings-tv, här gnabbas man mest, Sjöberg mest faktiskt. Rätt ointressant vem som är den bästa höjdhopparen; den som hoppat högst eller den som hoppat högt många gånger… Kan nog ändå tycka att den som har hoppat högst i alla fall om det är i ett seriöst sammanhang och inte Ricky Brusch underliga rekord från sin kastplan i Skåne. Vid ett tillfälle hade han en motståndare som kastade typ tjugo meter, det måste nämligen vara två deltagare för att det ska vara en tävling….

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0