Trivialiteter

Ingen träning igår… otroligt slött, får bli minst ett pass idag. Snart två siffrigt, såg på Americas got talent igår och där ligger man i lä, man kanske inte ska vara så viktfixerade. Det vore kul att kunna ha alla gamla kläder, fast det vill man kanske inte, får ge dom till Myrorna eller Kupan. Frälsningsarmen eller Röda korset… svårt val faktiskt, finns det inget annat? UFF lådorna är borta, lika bra det kanske. ”Har du rånat en UFF låda?” Alla har fingrarna i syltburken…

  

Såg att SAAB sålde 207 bilar i januari. Dags för rea snart kanske? Låt Elgiganten och Siba börja sälja dom så händer det kanske nåt. En Siba SAAB. Trots allt rätt märkligt att Sverige, som trots allt är ett föregångsland i miljötänk, inte lyckas tillverka miljöbilar i någon omfattning.




Börjar reta upp mig på SJ:s prissättning. För ungdomar är det billigt nittiodagar före avgång, sen kommer det ut ett antal på Tradera några timmar före avgång. I övrigt är det rätt dyrt. 250 kr tor till Gävle, en resa på ungefär 20 mil. Med min gamla bil blir det ungefär samma kostnad att ta bilen, skulle man vara två så är det definitivt billigare med bil, i alla fall en gammal. Ska det verkligen vara så? Varför ska SJ drivas som ett vinstgivande företag om tåg nu ska vara ett prioriterat transportmedel? Obegripligt. Se till att det blir både billigt och miljömedvetet att åka tåg och ge Banverket mer pengar så tågen har vettiga spår att åka på. Gnället på SJ är motiverat men i tre av fyra fall av förseningar är det faktorer utanför SJ:s kontroll som är orsaken, fast det blir det ju inte bättre av….



Man ska inte klaga om man har ont om pengar. USAs budgetunderskott blir nästa år 11.000 miljarder kronor. 11.000.000.000.000 ! Undrar vem dom lånar av. ”Hej, kan vi få höja vår checkkredit, vi behöver kriga i Afganistan, skicka folk till månen och sätta stora delar av befolkningen i fängelse”. Fast det är säkert bra för den globala ekonomin att man konsumerar på lånade pengar så länge dom inte lånar av oss.



Återkommer imorgon med fler sanningar och trivialiteter. Har tappat läsare… undrar vad det beror på, konkurrensen är förödande i bloggvärlden. Skriver väl för långt, får bli en kortis imorgon.


Kommentarer
Postat av: Christer Olsson

Vet du med säkerhet att inte USA lånar av oss? Av EU? Har du kollat?

2010-02-02 @ 16:47:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0