Fredagsmyyyyyyyys

Fredag, veckorna går fort, för att inte tala om åren. Ett år sen igår som vi begravde pappa, ett omtumlande år milt sagt. Fast det var då och nu är nu, man måste gå vidare och tänka framåt. Till våren kanske. Man börjar onekligen bli rätt less på kylan. Visst, det är ljus och fint men det är kallt, kallt, kallt både inne och ute. Värmeljusräkningen likväl som elräkningen går i taket.. fast man får väl köpa dunsovsäck kanske.


Fredag ska man ladda inför helgen, vad gör man numera på helgerna…. Sover ut. Precis man vägrar att gå upp. Slår på tvn och kikar på skidskytte, slalom eller vad det nu är, tom nordisk kombination ( märklig gren… det duger för os men inte bowling… jaja) allt för att slippa gå upp. Förr var man stressad om man inte hade en massa planer för helgen, numera känner jag att det bara är skönt att kunna göra vad man vill även om det betyder att man inte gör något alls…. Man blir tydligen slöare med åren. Numera nöjer man sig med en brasa, en bok och en whiskey…. Nöjer sig är kanske fel ord i dagens Haitiperspektiv… min whiskey kostar väl lika mycket om som massor med dagsransoner mat.. fast det är lite svårt att tänka så, tyvärr kanske.

 


Svårt att släppa ämnet Haiti. Situationen var rätt eländig även innan katastrofen men då hörde man aldrig nåt om Haiti. Glada fattiga människor som sjöng hela dagarna… not. I reportaget på Oprah före Rihanna sjönger säger dom att det fanns över 300.000 föräldrarlösa som i vissa fall levde rena slavliknande liv. Fruktansvärt.  (http://www.youtube.com/watch?v=EFn9fCPlmEQ)

 

Fast nu är det ju fredag och då är det dags för fredagsmys. Tänk så fort ord fäster, är det reklamfilm som ska utveckla vårt språk eller? Man undrar. Fast här blir det inget chipsmys, här får det bli morotsstavar och blomkål….. Dags att gå ner i vikt nämligen. Massor…. Golfsäsongen närmare sig med stormsteg och feta golfare är inte bara dåliga golfare, dom är feta också. Träna, äta mindre och dricka mindre. Låter enkelt men det är det verkligen inte…. Återkommer med rapporter om hur det går. Just nu är det tresiffrigt på vågen, inte bra, inte bra alls.



Fredag betyder också spellista. Här kommer en utan tema, bara lite bortglömda favoritlåtar. Clawfinger, Just D, Nils Lofgren,Ultravox och Lädernunnan ( självklart Cool Shoes, fast allt dom gjort är förståss överlägset bra. Såg dom på Barowiak i Uppsala för många år sedan. Jonas Almqvist alltid cool i solbrillor och trenchcoat. Morgon efter halv sju står han mitt i Uppsala, samma trenchcoat, drickande en burk cola, man undrar ju vad han väntade på. Anarki och Kaos tror jag hans punkfanzine hette)



Spellista 22 januari



Fredag betyder också Ronny Svensson på TV4:a morgon, karln har bra smak i film men ännu bättre när det gäller bowlingskjortor… idag har en han extremt tacky skjorta med en pinuppa på sidan, måste kolla om det går att köpa in till polarbear.se, återkommer även om detta….


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0