Lite om istappar och valet

Livet har blivit farligt, en promenad till affären är förenat med livsfara… Det räcker inte med att fastighetsägaren ställer ut bockar eller sätter ut skyltar med varning för ras, is och istappar är fastighetsägarens totala ansvar. Efter dödsolyckan och den efterföljande rättegången i Stockholm för några år sedan trodde man hade gjort att medvetandet om detta hade höjts men icke sa Nicke ( vad kommer detta underliga uttryck ifrån förresten? Knappast favoriten Nicke Lilltroll eller?).
Istapparna hänger i klasar, visserligen stiligt, och gör att man hela tiden måste hålla utkik, samtidigt är det svinhalt på trottoarerna så om man inte får en istapp i huvudet så halkar man väl och slår ihjäl sig. Köpa broddar och hjälm kanske Det är lika bra att hålla sig inne..


Då kan man ju roa sig.. nåja kanske inte, med att fundera på vad man ska rösta på i höst. Själv lutar jag åt det passiva alternativet att rösta blankt. Rösta måste man göra, det dör folk i världen varje dag i sin kamp för rösträtt, det är både en rättighet och en skyldighet. Men just i år känns alternativen alldeles för avskräckande.

Är det bara jag som tycker att den blockpolitik som vi verkar ha kommit in i de senaste åren är negativ? Om man nu sympatiserar med vissa idéer så får man inte bara partiets övriga idéer på köpet, vilket naturligtvis inte går att undvika, men även andra partiers ibland rätt osympatiska ideologier och förslag.  Tycker verkligen folkpartister att kd:s familjepolitik är rätt? Tycker verkligen miljövänner att v:s skattehöjning och staten klarar allt inställning är rätt. Borde man inte först rösta och sen skapa allianser eller vad man nu vill kalla det. En mittallians vore det bästa, bort med ytterligheterna.
Fast man ska kanske inte tänka så. Man ska väl rösta på den som har snyggast glasögon eller nåt sånt.



Undrar hur många som röstar mot något och inte för något? Jag är mot alliansens skyll dig själv politik men vad är alternativet ( i valet alltså). Den femtioåriga käcka bönan Toblerone Mona? Nej tack. Ska hon företräda Sverige internationellt? Hoppas inte det. Fast hon kan ju göra som Maudan, skicka fram en tjänsteman och svara på alla frågor så man själv kan gläfsa vidare. Lätt att välja blir det inte…. 



Efter en kortare debatt med en av mp:s representanter i Uppsala så började jag faktiskt läsa deras miljöprogram. Man blir lite förvånad när dom förordar att man ska bygga höghus och att man ska förhindra köpcenter, sk ytterområdes handel. Höghus? I Uppsala? Med hela upplandslätten runt knuten som det går att bygga på, man blir förvånad. Köpcenter utarmar stadshandel? Hörde samma sak på sjuttiotalet när jag jobbad på Herr-City, då var det enkelriktningen av gatorna som skulle utarma stadshandeln. Har dom inte varit nere på stan en lördagförmiddag? Helt tjockt på gågatan. En vanlig vardag är det hur mycket folk som helst i city, fast dom handlar kanske inte… fast varför skulle dom göra det? Samma kedjor på gågatan som i Gränby så varför är det negativt att folk från exempelvis Storvreta åker dit istället för att ta sig in till vårt trånga centrum förstår jag inte. Skapa en bra innerstadsmiljö så kommer folk att välja den istället för annat



Ska ta och läsa läsa övriga partiers program nu och sen klippa och klistra ihop ett eget om det går. Fast det blir väl så urvattnat så det känns blankt…..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0