Lokalt gnäll

Tisdag, lite fantasilöst start kanske men det är tisdag, inte mycket att göra något åt.

Retade upp mig igår på en nytt inlägg av den sk politiske krönikören Kollberg som får breda ut sig i lokaltidningen. Saknar totalt grundinställning och hoppar lätt mellan att förorda kongresslokal mitt i stan till att i nästa inlägg förorda färre bilar i centrum, nästa gång tycker hon det är positivt att folk vill bo inne i centrum för att i nästan vara emot förtätningen osv . Har dessutom en titel typ oberoende krönikor vilket väl gör att man slipper stå till svar för det man skriver.


Så, idag kommer det att handla om lokala valfrågor, bor ni inte i Uppsala, sluta läsa.



En valfråga förra gången var åldringsvården, man lovade alla över en viss ålder, tror det var 85, skulle garanteras gruppboende ifall man ville ha detta. Löftet glömdes bort direkt efter valet och inget har hänt. Hur kan man få stå upp val efter val och lova saker men sen inte bli konfronterad med sina uppenbara lögner.  Majoriteten av alla vallöften är det aldrig ens meningen att man ska infria. Klassiska socialdemokratiska löftet som efter valet blev omvandlat till en ambition… dom lever onekligen i en annan sinnevärld än vad vi vanliga människor gör. Blir väl så när man aldrig haft ett jobb. Hur ska man kunna förstå arbetslösas situation om man aldrig varit arbetslös, hur ska man kunna förstå sjukas situation om man aldrig varit sjuk, hur ska man kunna förstå åldringsvård om man aldrig varit gammal ( kanske blir svårt kanske). Borde finnas ett arbetskrav för att bli politiker eller i alla fall för att sitta i riksdagen. På lokal nivå är det väl bättre antar jag.



En av de viktigaste lokala frågorna är hur vi vill att vår stad ska se ut. Ska vi verkligen bygga höghus som det nu är planerat? Ska vi bygga betongklumpar på alla parker? Ska vi verkligen prioritera biltrafik som vi nu gör? Vem vill då bo inne i centrum? Vi kommer att bygga en stad som ingen vill bo i, hela charmen med Uppsala är på väg att försvinna. Blir ett Uppsala disneyland av city, fullt på dagarna, tomt på kvällarna. Klart det blir så när politiker och debattörer som inte bor inne i stan för breda ut sig som dom vill och oemotsagt komma med sina sanningar. Självklart är det svårt att få parkering kl 11 en lördagförmiddag, hur kan man bli förvånad över det? Självklart är det mycket biltrafik när centrum bara består av en kort gågata. Självklart blir det mycket bilar när bussresorna bara blir dyrare och dyrare. Man måste komma med alternativ.



Nu har man börjat planera för en ny arena anläggning nästan mitt i stan, bra tycker kanske nån men hur ska man komma dit och därifrån? Hur många åker inte bil till fotbolls, hockey och bandy matcher ( inte bandy kanske… bandyportföljen lever väl fortfarande) och hur ska dom ta sig ut från småvägarna runt studenternas? Sveriges minsta centrum och man vill tränga in ännu mer på de få kvadratmeter som står till buds. En etablering i Gränby vore betydligt bättre, ditt finns det i alla fall vägar.



En annan fråga inför valet tycker jag är om kommunen, i ett uppenbart kärvt ekonomiskt läge, verkligen ska vara med och finansiera storsvulstiga byggprojekt som ett nytt konstmuseum, Uppsala Arena, nya anläggningen på Studenternas, finns säkert nåt mer som jag har glömt. Att man slängde bort skattebetalares pengar på Musikens Hus kan inte ses som ett prejudikat, vi slösade förra valperioden, nu får vi göra det igen. Sälj skiten, ta smällen och låt någon annan ta underskottet….

 



Nu till något roligare. Fredrik Strage propagerade för Meat Loaf i morse på TV4:a nyheterna. Här kommer en länk till Bat out of hell… ett klassiskt album.

Meat Loaf – Bat Out Of Hell


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0