Mästarnas mästare

Inte så mycket om valet denna dag, bara lite, mer om tv


Det är inte mycket att se på tv trots fler och fler kanaler. Idag går Morden i Midsummer på två kanaler samtidigt, ett avsnitt från förra året och ett från 98. TV tablån innehåller mest repriser. Men igår gick det lysande undantaget.



Samla 11 fd elitidrottare. Filma när dom umgås, lagar mat och tävlar. Ge varje en lite egen stund med en hyllningsfilm. Svårare än så behöver det inte vara att göra underhållning. Mästarnas mästare igår riktigt kul. Speciellt hyllningarna.



Vi är dåliga på att hylla våra hjältar, det är väl den svenska avundsjukan som slår till. En gång mästare alltid mästare. Sjöberg min stora hjälte, fan vad bra han var, ett ljus i den tidens friidrottsmörker. Undrar om vi inte är tillbaka till det mörkret nu efter en exceptionell period, Sverige dominerad en hel dag i friidrotts os lär väl aldrig hända igen.



Ännu bättre var ju det gamla Superstars där Kjell Isaksson vann finalen. Det var stort på den tiden. Skulle vara kul att se det igen. Ricky slänger medicinbollen i väggen…. Jaja, nostalgi är aldrig fel. Verkar inte finnas något på youtube.

 

Sen är vi duktiga på dock är att ursäkta våra idrottare som gör misstag. Lätt att peka finger åt andra. Tomas Johansson dopingdiskad men inte var det fusk inte, han var ju svensk, säkert någon elak utlänning som lurade i honom något. Mats Wilander blir dopingavstängd för cocain bruk, sen blev han Davis Cup kapten, hur gick det till? Ludmila är däremot en buse ( vilket hon väl är) men hon är ju inte riktigt svensk. Cyklisten, vad han nu heter, som blivit ertappad två gånger kan man ju tycka lite synd om kanske. Alla cyklister dopar sig väl sen årtionden men ändå har Hegerfors och andra do- gooders mage att hävda att han svärtar ner sporten. Släpp skiten fritt, låt folk göra vad dom vill för att få den framgång dom vill ha, folk dör ändå.

Hur som helst, programmet Mästarnas mästare är riktigt underhållande.

 

Facebook siten Valåret 2010 frågade om det vore rätt att lägga skatt på onyttig mat, vad nu det är. Man baxnar. Var det den viktigaste valfrågan man kom på? Folk får väl äta vad dom vill…. Vi kanske skulle beskatta övervikt istället. BMI över 28 innebär tusen kronor i extra fettskatt varje månad… över 30 så interneras man på Robinson ön, över 32 då är det pang direkt…..



Återigen kom det kommentarer i lokaltidningen om Uppsala som stor småstad eller liten storstad. Varför politiker hellre vill att vi ska vara en liten storstad än en stor småstad är för mig obegripligt. Gustaf von Essen har mage att förorda ytterligare förtätning i centrum…. Fast han bor två mil utanför. Måste finnas gott om grönytor runt hans slott i Salsta där vi kan förtäta….. Är väl inte så otroligt att man väljer att bo på landet för att man vill ha grönytor och lite lugn och ro, men när man ska in till stan då vill man ha ett betonggetto, helt obegripligt. Senaste åren har ett otal grönytor byggt så hela staden karaktär har förändras, den öppna staden är på väg att bli en mörkt och instängd stad. Är detta verkligen innevånarnas önskan? Folk vill bo inne i centrum säger någon. Men, högsta bostadspriserna har vi väl i Kåbo och Sunnersta, då är det väl tydligen där folk vill bo så bygg där då och inte på de ytterst få gröna ytor som finns i stan. Gör istället centrum större och mer lättillgänglig istället för ännu trängre.

 

Om någon undrar, nya livet började i måndags, nu dj----r ska det bantas…..

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0