Nystart på skrivandet

Nu är det dags. Första riktiga arbetsdagen på det nya året, nu blir det blogg varje vardag, det vanliga svamlet förstås.


Året är slut så det är väl dags att sammanfatta och dessutom spekulera i vad som ska komma under 2010.



Personligen har jag rätt svårt att komma ihåg vad som händer, åren blandas ihop i en enda röra. Imponerad av folk som kan göra listor på decenniets bästa skivor, filmer, största nyheter osv. Jag klarar nätt och jämnt av att göra det för förra veckan. Hur ska man komma ihåg vilket år en skiva kom, vet bara när jag började lyssna på dom.


Årets bästa skiva är för mig samma som året före. Eddie Vedders filmmusik till Into the wild. Tätt följd av alla Kings of Leons skivor även dom fick sitt stora publika genombrott förra året så har snurrat på min skivspelare rätt länge (så kan man väl kanske inte säga längre, fast det är ett skönt uttryck).


Årets konsert var definitivt Olle Ljungström på Katalin i stark konkurrens med Jesse Malin i Dublin.


Film blir svårare…..Kommer inte en på någon… fan vad minne sviker…. Nåja, kanske inte var så viktigt. Ska fundera igen och återkomma.



Nyhetsmässigt så är väl Tigers fall som blivit mest uppmärksammat. Känns som en rätt liten händelse i det stora dock.  



Annars är det väl miljöfokuset som är det största. Alla partier, även de som tidigare aldrig nämnt miljö utan snarast hävdad individens frihet att göra som den vill, är idag miljöpartier. Kan bli lite mycket ibland kan jag tycka. Alla springer som vanligt åt samma håll och då är det väl bra att man springer åt ett viktigt håll då. Fast det är mycket snack och lite verkstad som vanligt.

Fast man undrar ju var den globala uppvärmningen tog vägen…. 30 grader igår… man hade ju hoppats på en kraftig temperatur ökning men så verkar det inte bli. Man får se till att släppa ut lite mer skit så det blir varmt igen…



Vad händer under 2010 tror ni?


Valåret kommer väl att göra att man får sälja tvn. Mona Sahlin på tv varje dag kan knäcka den starkaste. Kunde man inte köra nån form av Big Brother på valet. Lite Last man standing.

Egentligen är det väl kommunal och landstingsvalet som berör oss människor mest men det får inte mycket utrymme i press och media. Kanske blir bättre denna gång nu när de sociala medierna som Facebook och i viss mån Twitter gör det lättare att få ut information. Ännu inte sett någon internetmarknadsföring från nåt politiskt parti men det borde komma.

Valåret kommer naturligtvis att dominera, ingen tvekan om det. Vinter-os och fotbolls-vm. Sen startar säker nån ny dokusåpa som det är svårt att värja sig mot. Let´s dance och Idol. Robinson och Stjärnorna på slottet. Ranelid…. Schyman.. kändisar gör vad som helst för att få uppmärksamhet.

Fast den största oron jag känner inför det kommande året är vad som kommer att hända nu när klyftorna i samhället ökar kraftigt. Kommer vi att se liknande utvecklingar som vi har sett i en del andra europeiska länder, bla Frankrike, där motsättningarna i samhället visar sig i protester och upplopp. Så långt går det väl aldrig i Sverige, vi är ett folk som knyter näven i fickan, men förr eller senare kommer grupper som vill driva utvecklingen mot våldsamma lösningar att få fler anhängare. SD:s framgångar tror jag är en del av detta, man vill leta efter någon att skylla sitt eget misslyckande på och då är invandrare en tacksam grupp. Känns igen från trettiotalets Tyskland. Sluta leden kring en yttre fiende.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0