Stora bantardagen

Första riktiga arbetsdagen efter helgerna. Dags att börja producera och leverera till det framtida välståndet. Hoppas ungarna gör ett bra jobb så dom har råd att betala min pension, just nu verkar ingen ha råd att betala sjukförsäkringarna och arbetslöshetsförsäkringar så man får väl hoppas att pensionpengarna räcker i alla fall… Fast det är väl tveksamt.


Kan inte släppa det där med valet. Vilka är det viktigaste valfrågorna kan man fråga sig? Tittade in på en site om sånt och då är frågorna av typen, är du för illegal nedlaggning, ska vi höja skatterna, ska vi återinföra fri entré på statliga museer, ska spelmonopolet avskaffas ( trodde inte ens vi hade det kvar), förbjud reklam riktad mot barn osv. OK, det fanns några om utjämnande av inkomstskillnader men i princip var det nästan bara små, detaljerade sakfrågor. Inget om hur välståndet ska betalas, inget om äldrevård, inget om hur skolan ska utformas, inget om hur konjunktursvängningar ska hanteras, inget om valuta- och räntepolitik, dvs inget om det stora väsentliga frågorna.



Det är nog symptomatiskt för hur valrörelsen kommer att bedrivas, små sakfrågor som man egoistiskt tror ska gynna en själv. Gratis sms till all förstagångsväljare ger nog mer röster än att vi ska garantera omsorg till åldringar.



Vore intressant om någon kunde kontrollera vilka vallöften som gjordes i förra valet och hur många av dom som verkligen infriats. I Uppsala blev det i alla fall inget av med garanterat åldringsboende trots att det var ett uttalat vallöfte. Det som inte skulle vara en valfråga, Musikens hus, det genomförda man dock trots kraftiga protester.


Såg att kulturen i Uppsala kostar kommunen 162 milj per år, då är säkert inte underskotten i driften inkluderat. Musikens hus går med ungefär 45 milj back årligen… 40 milj!!!


Vore intressant att veta hur många individer som utnyttjar kulturen, inte antalet besökare utan antalet individer boende i Uppsala. Stadsteatern lär ha 11.000 besökare till en kostnad av 680 kr per person. I ärlighetens namn så inkluderar kostnaden även uppsökande barn och skolteater vilket naturligtvis är positivt. Det jag undrar över är hur folk är beredda att betala 6-700 kr för att se privat ”slå i dörrarna” teater i Stockholm men om man ska gå i Uppsala då ska det vara subventionerat ner till 100 kr biljetten. Trenden just nu är att man ska betala för sig via privata pensionsförsäkringar, vårdförsäkringar och allt vad det är men när det gäller kultur då ska det subventioneras via skattesedeln.
Så länge subventionen bestäms av folk som föredrar ”finkultur” istället för folklig kultur så bör det helt läggas ner. Reggae festivalen drar mer folk på en helg än vad Stadsteatern drar på hela året men dom får ( tror jag) inte en spänn. Fel sorts kultur antagligen. Hade det vara stråkkvartetts festival så hade säkert pengarna kommit direkt…  



Till något annat. Har börjat se Mad men ( fick boxen av mig själv i julklapp). Blev rekommenderat den av en av mina trogna läsare ( tack Marcus) och den är verkligen skitbra. Man blir sugen på att köpa sig en grå stuprörsbenskostym, vit skjorta och mörk smal slips…. Fast man kanske inte riktigt har kroppen för det längre, inte ens för dubbelknäppt kavaj, får bli en trippelknäppt…. Fast nu är det nya tag. Undrar hur många som börjar banta idag. Vi kanske ska utnämna den 11 jan till stora bantardagen, 12 jan till stora besvikelse dagen och 13 jan till det är ändå insidan som räknas dagen.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Måste instämma i Mad Men delen av din blogg (även om en hel del annat också stämmer in på vad jag tycker, men jag har aldrig varit mycket för att diskutera politik, blir så hetsigt). Råkade snubbla över MM kavalkaden som gick på 9:an nyårsdagen och blev sittande HELA dagen. Skämdes för mycket för att sitta också hela nästa dag så jag spelade in de avsnitten men missade att de sände dagen efter den också(kanske kan låna en skiva av dig vid tillfälle, snälla). Suveränt härlig underhållning, man önskar man vore en del av gänget i serien. Fast det var nog egentligen inte så glamoröst dekadent egentligen.

vi hörs och ses

Q

2010-01-11 @ 20:16:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0