Bara en massa svammel, som vanligt

Borde vi inte ha nationaldagen idag? Alla borde vara lediga när skolorna slutar. Man tappar kollen på sånt när man inte själv har skolbarn men jag skulle tro att just idag jobbar inte så många. Vore bättre att fira skolavslutningen än Gustav Vasas kröning 6 juni 1523 kan man tycka.  



Kortegerna drar väl igång snart. Så var det inte på min tid, då stod man inte på lastbilsflak och skrek ”fy fan vad vi är bra… osv”. Allt blir större och mera. Vi firade rätt ordentligt på vår tid men det var lite mer privat, studentskivor och efterfester. Det var tider det, trettiofyra år sen, man tror inte det är sant när man tänker tillbaka, trettiofyra år. Då trodde man väl inte att man skulle bli så gammal som man redan är. Man kanske överlever trettiofyra år till, 87 ska man väl klara.



Den som blir äldst är den som vinner. Undrar om man kan spela på Unibet på hur gammal man ska bli? Det ultimata spelet. 1000 spänn på att jag blir 90. Borde ge femtio gånger pengarna eller nåt sånt. Bättre än pensionssparande. Borde inte vara så svårt att räkna ut statistiskt hur gamla folk ska bli. En ny affärside har idag fötts på Bulletinen… kom ihåg var ni läste det först.
Dödsodds.

 


Om man blev nittio så borde Fonus bjuda på begravningen. Dom kan få ha reklam på min kista om dom vill. Sponsrad in i döden… med en Lindeberg kista kanske, köpt på outlet till en ringa penning…….. man kan nästa tro att jag tullat på kvällsölen redan, men icke, är hög på livet.


 

Fast man ska väl inte tänka på döden en dag som denna. Juni, sol, cityfest, skolavslutning, afterwork, stockholm maraton imorgon, golftävling på söndag och sen måndag igen. Alltid en måndag som ligger och lurar runt hörnet, som ormen i paradiset, som en sten i de nyköpta skorna, som en finne i röven ( borde det inte heta på röven?), som äkta svensk för man inte vara för glad, man måste alltid slänga in ett men… eller som det heter ”men du´rå!!!”



Ja ja, snart dags att lägga ner för veckan och ta månadens afterwork pilsner, man har det för djävla bra egentligen.


Kom att tänka på en gammal favoritskiva som jag tycker ni ska lyssna på, The The – Soul Mining Matt Johnsons mästerverk. I´ve been waiting for tomorrow all of my life.. hur genial är inte den raden. Det är väl så vi är, väntar på något som ska hända imorgon, hela tiden ska det hända imorgon. Eller också drömmer vi oss tillbaka till det som hände igår, förr, då det vara bra.


Det enda som var bättre för var framtiden, den var i alla fall längre, troligtvis längre än trettiofyra år i alla fall. Lägger en hundring på att jag blir femtiofyra, det borde man klara.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0