Lite om turkiet

Visst är det först när man kommer utomlands man får ett bra perspektiv på sitt eget hemmaliv.


Här i Turkiet är alla hjälpsamma men man förväntar sig nästan att man ska bli lurad varje gång någon är trevlig. Man kan inte vara vänlig utan en baktanke eller hur? Hemma kan man läsa signalerna på ett annat sätt. Det är väl därför dom  största skurkarna sitter i styrelserummen eller lurar småsparare på deras pengar ikläda slips och kostym. Det kanske är bra att vara misstänksam men samtidigt så missar man nog väldigt många möjligheter.


Vi förväntar oss att något ska bli fel om vi köper lägenhet här men i Sverige, trots att vi vet att det blir problem ibland, så är man hur godtrogen som helst. Fast min filosofi är nog mer att prova men se till att du kan ändra dig om något går snett.



Tillbaka till reseskildringen.

Flyg till Antalya och en övernattning.



Visst är det trevligt när det står en fet turk och steker ägg åt en på morgonen. Fast nu kanske jag är petig men dom har hål i golvet på sina skitiga toaletter men kocken har hårnät och plasthandskar. Inte hans fel om vi blir magsjuka mao.



Sen buss till Fethiye eller egentligen är vi vid stranden Calis en bit utanför. Väldigt fint, väldigt brittiskt. Väldigt på... på fem timmar har vi redan träffat två personer som velat hjälpa oss att köpa lägenhet och en som har en ”store bror” som är hotell manager i Istanbul. Fickan full med telefonnummer som vi antagligen inte kommer att ringa, man kan inte gärna säga nej när folk är vänliga, se ovan....




Seabass och bläckfisk vid strandpromenaden och sista halvlek av fotbollen vid hotellbaren. Inte en helt fel avslutning på kvällen. Samlade sen in en extra vuxenpoäng genom att klaga på musikvolymen från baren... ibland är det kul att bli gammal och gnällig.




Inte glömma datorn när det är semester. tänk om det händer nåt hemma medans man är borta? Ringer inte på min telefon i vanliga fall, varför skulle det göra det nu när de få som ringer vet att jag är bortrest, hoppet är det sista som överger människan. Det är som mest post, om man inte får någon post så får man inga räkningar, om det inte ringer så har det iallafall inte hänt något oroväckande.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0