Rapport från Turkiet

Rapport från Europas mest asiastiska land. Där kulturer och karavanvägar möts. Turkey...

 

Dag tre innebar en kort lägenhetsvisning och sen en tur till Öludeniz. Stranden känd från alla vykort. Fick skjuts nästan hela vägen med bara tio minuters gångväg kvar. Visade sig vara snarare dryga halvtimmen, kraftigt nerför och i stekande solsken. Varmt varmt varmt.

 

 

Väl nere så gick vi in i området, 20 kr var i inträde, och hyrde stolar, 90 kr med parasoll. Sanden bestod av stenar som blev ännu större under vattnet, nästan omöjligt att komma ner, nästan lika omöjligt att komma upp. Fantastiska omgivningar. Värt besväret tyckte iallafall jag. Började regna vid tre men då var det ändå dags att dra sig hemåt för kvällens huvudnummer, Englands VM match. Dolmusen tog nästan en timme så vi hann bara boka bra platser och få in vår öl så var det dags. Satt tillsammans med ett par från Wales och ett från Skottland, inga stora Englandsfans om man säger så. Tror att vi var dom enda som höll på England.
En kvälls dolmus in till staden, en promenad i hamnen och sen middag innan det var dags att åka hem och avsluta med en sista kvällsbira i hotellbaren.

 

 

Dag fyra blev en tur till den lokala stranden, Calis. En slödag innan vi kikade på några nya lägenheter. En väldigt fin men för dyr och en i ett Turkiskt område som var lite off. Inget napp ännu med andra ord.

 

Middag på kvällen med våra nyfunna vänner Philip och Beverly från någonstans i Wales. Mycket trevliga och lättsamma. Danmarksmatchen efteråt var dock ingen höjdare.

 

 

Dag fem startar med bussresa till Altinkum.

 

Första stopp Milas där vi bytte, efter en hel del problem, till ny buss som gick vidare mot Altinkum. Fick hjälp av halva staden kändes det som. Hällregn och vägproblem men till slut kom vi fram. Kort promenad till hotellet. Atlantik Apart. Helt ok två rumslägenhet, lite på pool, mycket engelsmän, nästan enbart engelsmän.... they are everywhere. Rule Brittania.
Handlade mat och började koka potatis för att ha till den medtagna sillen. Strömavbrott! Tur nog varade det inte mer  än i enhalvtimme. Sill, hårdkokta ägg och nubbe för att fira midsommar.

 

 

En tur ner på stan för att kika på Spanienmatchen. Hittade en bar med gigantisk skärm. Under nästan hela matchen hade fyra fem turkiska grabbar ”dansuppvisning”. Mycket märkligt.

 

Dag sex

Lägenhetsvisning  i Akbuk. Först Blue Lagoon. Trevligt på många sätt, lite off tyckte jag men helt ok. Åkte vidare för fler visningar. Det första rätt lika Blue Lagoon men dyrare, ointressant, det andra däremot var inte så dumt. Två våningslägenhet. Små rum, knepigt att möblera men från andra våningen hade man utsikt över bukten. Väldigt, väldigt fint. Bra pris för att vara på andra våningen. Mycket intressant för oss......

 

Blev avsläppta på den lokala marknaden. Först försökte vatten tanten lura oss och när vi tog en öl efteråt försökte ölgubben också lura oss... jaja. Vi ser väl lätt lurade ut.

 

 

Fotboll, middag hemma och sen en pilsner och en ny fotbollsmatch. Livet är bra....

 

 

En kortist på stranden innan vi gick och kikade på Uruguay mot Syd korea. Bra match. Träffad en irländare som såg ut som han kom från... the suburb, visade sig att han jobbade med foreign affairs i Bryssel... james men kallades apple... appearance isnt everything

 

Hem och fixade en pasta av det vi handlat på marknaden. Ett glas rött till maten och sen blev vi trötta men orkande ändå släpa oss ner på strandpromenaden för att shoppa och klappa kameler.... en pilsner och Ghana sen var det dags, väldigt mycket dags, att gå hem för en lång, myggbiten natt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0