Djävla amatörer

Dagens ämne är amatörer. Vart kom alla amatörer ifrån? Hur kul är det för erfarna yrkesmänniskor att se och höra amatörerna ta över? Allt ska gå fort idag. Bra jobb utan utbildning. Skriv en bok, gör en blogg, bli hallå, spela fotboll…. Om utbildning inte lönar sig eller är intressant så kommer vi att tappa kompetens i Sverige. Idag utbildar man väl sig för att det inte finns några jobb men samtidigt så leder inte så många utbildningar till jobb heller så det jämnar kanske ut sig.

 

Populäraste programmen på tv är hemmasnickarprogram. Gör det själv! Gör det själv, du är lika bra som yrkesfolk! Alla är Martin Timell nuförtiden. Hörde en målare som berättade hur mycket han led när han kom hem till folk som tapetserat själva. Kan förstå honom.

 

Alla är fotografer nu för tiden. Köp en digitalkamera och bli… vad nu kända fotografer heter. Hur känns det för en erfaren och talangfull fotograf se framförallt nätet dränkas av amatörbilder? Inte så kul kan man tänka sig

 

Är man författare bara för att man bloggar? Kan låta så ibland. Man blir inte Dostojevskij för att man skriver lite bladder om vad man ska hitta på under dagen. Stieg Larsson ( ni som följt min blogg vet att jag inte gillar böckerna) hade varit skribent under massor av år innan han fick framgång.

 

Man blir inte mästerkock för att man sett middagstipset på TV4 och sen försökt själv. Finns skäl till att det finns kockskolor. Visst kan man laga mat så det blir hemmagott men man är inte mästerkock för det

 

Alla gör sin egen hemsida och kan man inte det så tar man en mall. Allt ser lika ut. Kompetens kostar.

 

Webbläkare gör diagnoser på nätet. Psyksjuk, kolla vår hemsida www. Detarandakortfordig.se
Wikipedia står för sanningen. Majoritetens sanning förstås. Vem orkar bry sig om källhänvisningar och faktaforskning. Inte jag i alla fall. Såg en källhänvisning till Wikipedia, har man inte fattat lite fel då?

 

Fast allt är så mycket lättare nu för tiden.

Man lärde sig välskrivning i skolan. Nu har vi ordbehandlare.

Man lärde sig skruva med ett gummibowlingklot. Nu finns det reaktiva som svänger av sig själv.

Man lärde sig slå en golfboll 220 meter med en träklubba. Nu finns det Big Bertha.

Och vad hittar dom sen på?   Viagra! Det är fan i mig upprörande. Kan man inte få upp den så får man väl låta bli eller öva.


Man får lära om hela tiden. Som om läxorna aldrig tar slut ( gillar det citatet som ni har märkt). När ska man bli nöjd med det man kan, när ska världen inse att det man kan duger och faktiskt är till nytta.  Man borde känna att världen är ett bättre ställe när man själv är där, inte känna att världen skulle klara sig lika bra ändå.

 

Make the world a favor, get out of bed.

Själv tanker man mer: Vakna och så var den dagen förstörd.

 

 

Historielöshet och avsaknad av respekt för traditioner är dagens inställning bla till stadsplanering.
Billys låt får mer och mer aktualitet. Billy Idol – Dancing With Myself fast det var rätt historielöst i sig för det var väl Generation X som egentligen gjorde den eller?

Nån som är intresserad av mina åsikter kring Tempohuset så finns dom på UNT bloggen idag. Lite samma sak som ovan.

 

Ingen vanlig spellista idag utan ett tips om musiken från den bästa TV-serien genom tiderna; The Wire.

Various Artists – The Wire: “…and all the pieces matter”

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0