Livslögner

Visst är det ett hårt uppvaknade när man upptäcker att man blivit lurad alla år? Brutalt upptäcker man att inget av det man trodde på är sant. Den äldre generationens skamlösa fabulerande om viktiga saker kommer förr eller senare fram. Det som göms i tö och allt sånt. Robban lär förresten vara en riktig grinskalle…..

 

 

Upptäckte igår att Cornelis inte har skrivit Brevet från Kolonin när jag såg ett Simpsonsavsnitt. Märkligt att sanningen ska komma fram genom en tecknad gubbe från USA. Dooh.  Är det jag som inte velat inse sanningen eller har den medvetet dolts för mig. Hör själva

 

Brevet från Kolonin

 

 

Det sätter naturligtvis ett helt nytt perspektiv på uppväxttiden. Vad var det mer för lögner förklädda till sanningar som vi utfordrades med som små?

 

Du får inte bada efter att du har ätit, du kan få kramp i magen. Man kan ju undra vad ens föräldrar hade att tjäna på att man inte badade. Märkligt. Tur att man fick duscha i alla fall.

 

 

Man blir blind av att titta för mycket på tv. Obs, detta var före datorns tid. Är det någon som har hört uttrycket man blir blind av att titta för mycket på Facebook? Kunde väl tro det.

 

 

Leverbiffar är nyttigt. OK, det kanske det kan vara men det var lika äckligt i alla fall. Lapskojs, vad är det för djävla mat för en växande unge. Lapskojs, vet inte ens hur det stavas. Vi fick i alla fall mjölk i matan.

 

 

Gör inga grimaser, du kan bli sån. På en del av oss stämmer det kanske också.. inte på mig dock

 

Det är inte utseendet som är det viktiga, det är det inre som räknas… Säkert, var säkert en ful människa som sa det, ful, avundsam och lögnaktig. Utseende är allt….

 

 

Dyra jeans är inte bättre än billiga… det är möjligt men dom är dyrare och därmed snyggare… Levis 501 rules.

 

Den viktiga sömnen är före 12. Knappast, den är på soffan mellan fyra och fem över fyra på eftermiddagen är den viktigaste. Dom ville väl ha en i säng så dom kunde se på Hyland själva. Helylle Hyland som krökade och slog frun, där har vi en annan lögn. ”jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv” sjöng den gemytlige Edward, du hade snarast bott i en bar hela livet.

 

 

Det ljögs säkert med all välvilja… Man fick inte bada men stå i baksätet på bilen, ett ben på varje sida av kardan och titta fram genom vindrutan, inga bälten förstås, samtidigt som mamma och pappa kedjerökte, John Silver utan filter och Prince, det var helt ok. Rökning var inte skadligt och det var ju bara att ta emot sig om man krockade.
Undrar hur många paket man fått i sig som passiv rökare genom åren. Egentligen borde man väl bli beskattad för all nikotinskatt man smitit ifrån. Luften är visserligen fri men när jag var liten innehöll den mer än luft.

 

Denna länk har ingenting med någonting alls att göra… men ändå, sån musik gör man inte längre och det kanske är tur det

George Formby – When I'm Cleaning Windows


Kommentarer
Postat av: carl-erik johansson

Äntligen en länk till lite "klassisk" musik. George Formby var en av mina idoler när jag var ung, vet inte riktigt varför men det kanske var ukulelen( stavas det så?) som var grejen?

2010-03-02 @ 11:23:05
Postat av: Björn

en liten sak på magen som man pillar på? Ukulele......

Från Formby till Winnebäck är en kort väg...

2010-03-02 @ 13:08:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0