Fredagsblogg

Vad skriver man när man inte kommer på vad man ska skriva om? Hur gör dom andra, dom riktiga författarna när dom sitter vid skrivbordet åtta timmar per dag, tar dom bara fram något som dom tänkt på och så skriver dom bara? Är det så lätt? Som att bli politiker. Tänk på nåt, säg det, förneka att du har sagt det om och det finns bevis säg att det blev taget ur sitt sammanhang.

 

Nu har tydligen det politiska landskapet svängt. Det gick milt sagt fort. Undrar hur trovärdiga opinionsundersökningar egentligen är ( eller sifo undersökningar som det hette tidigare, en term i samma anda som ketchup, xeroxa, googla, fedexa, kanske toblerona, verbifierade varumärken är målet).  Fast är det så konstigt att det är jämnt mellan blocken? Det är ju knappast någon skillnad.

 

Satsa på pensionärerna. Satsa på unga. Satsa på barnfamiljer ( som om dom inte har fått nog mycket genom åren, transfereringen från barnlösa till barnfamiljer är enorm men inget som någon vågar prata om. Varför ska barnlösa subventioner barnfamiljer kan man undra, borde det inte vara tvärt om?). Ingen som vill satsa på oss medelålders. Får starta ett nytt parti. Partiet för oss som ingen vill satsa på. Fast numera ska man ju satsa på sig själv. Som det heter i den gamla historien ” vad är det för kladd i matteboken. Det måste vara Pythagoras sats”. Vi tyckte det var kul då, numera är väl alla så sofistikerade att det bara är ytlig ironi som man skrattar åt.  Killing i alla ära men lite gammalt känns det väl idag. Dansbandsironi, jaja.

Nya hypade coverbandet Baseballs har sålt ut sin konsert i Uppsala. Det dräller väl av coverband men helt plötsligt blir ett populärt, påminner om Playtones som vann dansbandstävlingen på tv, ett band i taget det är vad vi orkar med. Man kunde tro att spotify inte fanns. Kan man inte lyssna på originalen istället? Är väl för jobbigt.

Ett litet fredags tips, nyupptäckt favorit.

Alejandro Escovedo – An Inroduction ( obs inte min felstavning…. Kopierat från spotify)

 


Kommentarer
Postat av: matts

Bra musik. Det gillar vi

2010-05-07 @ 11:27:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0