Grekland och faktakollen

Så, stimulanspaketet till Grekland hamnade på 7000 miljarder… japp, miljarder. Hur mycket pengar finns det egentligen? Är som vanligt rena monopolpengarna.Så skönt att låta andra betala notan. Dom lär ha Europas lägsta pensionsålder men också lägsta skatterna, undrar hur dom tänkt… jo, dom kanske har val varje år, då lovas det runt. Har bankerna någon Greklandsfond man kan investera i? 7 000 miljarder!!! Nåt ska väl företagarna kunna roffa åt sig. Dom får sälja sina tempel till Bill Gates eller nåt sånt. Om man har ont om pengar så får man sälja sina tillgångar, så är det bara. Jag försöker sälja min monitor, mitt löpband och lite  min träningscykel går sådär. Kanske ska söka stimulanspaket istället.

 

För oss räcker det med val vart tredje år för att vi ska få en överbudspolitik. Alla som har rösträtt ska få lite av kakan, av den kaka som ingen vill betala för. Gårdagens bröd kanske.

 

 

Vem blir vinnare denna gång? Om alliansen får bestämma är det väl samma som blev förlorare förra gången, ta och ge igen. Om rödgröna får bestämma så vinner väl alla men ingen behöver betala. Fast är det egentligen politikernas fel egentligen? När vi väljare röstar utifrån vår egen plånbok och inte utifrån vår övertygelse, vad ska dom då göra? Vill man ha makten så får man bita i det sura äpplet och höja barnbidraget, igen. Barnfamiljer verkar var den mest flyktiga väljargruppen, dom behöver mutas varje val. Bort med barnbidraget, ge varje familj en nävernylonoverall så får det vara bra sen. Höj bostadsbidraget för barnfamiljer istället. Det är väl inte precis så att vi behöver stimulera folk att få barn, om det är så då behövs det andra åtgärder än pengar…. Stimulera barnafödandet och stoppa invandringen…. Ingen som ser en motsats här? Fast det är väl skillnad på folk och folk förståss.

Har ni kollat in siten http://blogg.svd.se/faktakollen ? visserligen drivs den av svd men dom är förvånansvärt opolitiska. Kontrollerar politikers fakta uttalanden. Ska bli kul att följa under valrörelsen. Verkar som politiker får kasta ur sig vad som helst och inte bli emotsagda.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0