Lite om Gijo

Vart tog rebellerna vägen? Civil olydnad har alltid varit ett verkningsfullt vapen men nu när Gijo kallar sin lathet för civil olydnad då har ordet dragits i smutsen. Vart tog IB avslöjaren vägen? Orkar inte gå till sin lunchrestaurang och parkerar bilen där det passar. Riktigt patetiskt. På det viset kan man kalla allt civil olydnad, svårt att förstå konceptet demokrati kanske. Fast, som han ursäktar sig, han har ju byggt ett hus för 10 miljoner i kommunen så då borde han ha rätt att parkera på torget och dessutom betalar han sina parkeringsböter. Men dåså.

 

 

Vart tog rebellerna vägen? Thåström blev introvert, Lundell ( kanske inget bra exempel på en rebell när jag tänker efter) flyttar till Österlen och skriver böcker om  tofsmesar. Mes kan du vara själv, putte!!!!

Che är död, Gandhi är död, Ali har parkinsons, Parkingsons program är nedlagt, abc90:an är död.  Vad har det med rebeller att göra undrar ni. Ingenting men den är död.

 

 

Finns det någon som säger ifrån numera? Att skriva gnällblogg räknas inte. Gnälla kan alla, knyta fickan i handen kan alla, klaga på chefen efter ett par groggar på firmafesten kan alla. Inte ens våra ytterlighetspartier är ytterliga längre, vi skulle behöva ytterligare några ytterlighetspartier kanske. Fast vi vill väl hålla oss i mittfåran. Extremcentern eller vad det nu heter i sketchen.

 

 

Svenskheten i ett nötskal är sketchen Hål i gatan med Gus Dahlström. Gäller att hålla fast vid sitt hål….. Gunnar Lindquist – Hål i gatan

 

 


Kommentarer
Postat av: Lola

Håller med Det finns ingen rebell kvar i Sverige. Det finns ingen som verkligen, verkligen vet hur det är att leva nära det stampade jordgolvet. Det finns ingen kamp längre, bara kramp.

Det finns ingen solidaritet. Sådant är för Mikael Wiehe och Co. Det är synd. För det är alltid kärlek och uppror som får ett land att spinna loss och utvecklas.

När människor som en bit ner på samhälls-stegen däremot vrider sin frustration inåt eller neråt, när mobben kastar sten på brandmännen i Rosengård, när knegarna börjar rösta på

Sverigedemokraterna, när man sluter sig och låter sin ilska bli en frusen näve i fickan, så är det nog så att vanligt folk faktiskt får skylla sig själv. När hand-läggare på försäkringskassan skyller på systemet, cheferna, politikerna och bara "följer order" i stället för att följa sitt hjärtas röst och bli rebell och säga ifrån.

2010-05-11 @ 21:00:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0