Äntligen!

Äntligen, borde någon ha utropat när Sahlin avgick. Äntligen!

Fast vem bryr sig egentligen? Nu när moderaterna har börjat före en socialdemokratisk politik så får dom ju igenom sin politik utan att jobba. Det är väl det bästa sättet, få som man vill utan att behöva göra något. Idealiskt.

Kan ändå tycka det är lite märkligt att man anser sig ha gjort ett katastrofval när man blir det största partiet. Man har onekligen stora förväntningar. Visst var det väl den rödgröna alliansen som förlorade? det trodde jag iallafall. Nej, socialdemokratins dominerande tid är nog över. Vi kommer att få en mer polariserad politiks värld med två stora partier som sen stödjer sig på ett antal av småpartierna. Så länge KD hänger kvar i riksdagen så kommer säkert m att vinna men om dom åker ur så kan det förändras. För oss enkla medborgare så är det väl rätt ointressant, det intressanta är väl vilken politik som förs och hur vi som medborgare påverkas oavsett hur man etiketterar besluten.
Det är ett väldigt fokus på rikspolitiken men hur mycket påverkar den oss egentligen? När var det en debatt om den lokala landstingspolitiken egentligen? Något som påverkar oss väldigt mycket. Kommunalpolitiker får driva sin politik utan någon större debatt. Berör inte mig, tänker man, och så blir man plötsligt sjuk och får inte den vård man behöver eller så blir man gammal och får inte den omvårdnad man har betalat för hela livet. Landstingspolitik får på sin höjd ett par rader i tidningen.
Undrar hur många röster Zlatan skulle få om han ställde upp? Märkligt att vi inte har ett invandrarparti förresten. Om nu SD kan komma in så borde väl blattepartiet ha en ännu större chans. Skulle bli intressanta debatter iallafall.
Själv känner jag mig just nu helt opolitisk. Är så himla vanlig att det inte finns något parti som satsar på mig. Inte barnfamilj längre, inte gammal nog att vara pensionär, inte sjuk, inte arbetslös, inte miljöaktivist. Många inte blev det... undrar vad man är egentligen. Den stora massan kanske, den tysta majoriteten.
Såg att man lagt ut en ny auktion på Tradera. Sahlin som landshövding. Kommunerna får bjuda. Den som bjuder minst förlorar och där blir hon landshövdning. Vad ska hon annars göra? Tänk er Sahlin på Uppsala Slott? Tanken är svindlande, dessutom är det mitt jobb.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0