Dyr öl igen

Nej, spriten kan faktiskt kosta mer än den är värld trots vad man säger....
Ölen diskuterade jag häromdagen. Vin gör mig ännu mer förbannad. 350 spänn för en vinare som kostar max 60 på systemet, dom skämtar? Vad kostar ett glas boxvin på krogen, 60-70 spänn? Storleken på glaset i storlek med provsmakning "ja, det blir bra, vi tar en sån". Inte undra på att folk dricker hemma.
Vi har det bra i Sverige men det man saknar är enkla kvarterskrogar eller ännu hellre pubar där man kan slinka in på en bira utan att bli ruinerad, gå ner och bara surra en stund. I Uppsala är det väl bara Pub 19 som kan liknas vid en engelsk kvarterspub. Ska göra några studiebesök när julens storstadsresa genomförs. Denna gång till London.
Undrar om vårt besök i Dublin förra året har något att göra med den Irländska krisen: Troligtvis inte. Dublin var ingen imponerande stad direkt. Rätt grå och trist. Nu var vi som sagt där på vintern men ändå. Mest gå runt och kika på gatorna och sen sätta sig på en pub med en bira eller en irish, var ska man inte dricka Irish om inte i Dublin.
London blir helt säkert ännu bättre. Tate och shoppinggator, musical ( the Wicked) och rockkonsert ( the saw doctors), julklappar och en jul gin och tonic.. ser fram emot det.
Vi blir man fascinerad av hur transportsektorn fungerar. Stora förseningar igår på Arlanda för att... stora delar av personalen var på kurs, när det sen blev ett par sjukdomar så gick det inte att landa. Dom som var på kurs kunde inte avbryta den och se till att planen kom iväg istället, göra sitt jobb typ? antagligen inte.
Flyget strular, tåget går när dom vill ( tur att dom iallafall går på spår, annars skulle dom väl köra vilse också) och biltrafiken står stilla så fort det blir lite snö. Får verkligen vara glad att man kan arbeta hemifrån ibland. Sitta i morgonrock och oduschad. Tur det inte har kommit bildteleforner ännu " det ringer, var är kammen?" nej, inget för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0