Fredag sista dagen i Akbuk

Sista hela dagen i Turkiet. Riktigt skönt idag igen. Igår var det regn och storm hela dagen. Altinkum helt övergivet. Passade oss bra, då fick vi chansen att gå i lite möbelaffärer och fixa lite andra saker.


Det man upptäcker mer och mer, fascineras av kanske man ska säga, är hur ojämnt saker är härnere. Servicen utmärkt ibland, ibland helt obefintlig. Kvaliten på arbeten man köper bra ibland, men då kostar det ofta mer, och ibland undrar man om hantverkarna är helt blinda. Fast saker börjar lösa sig nu. Huset har fått gardiner, mattor på golven, lite mer hemtrevligt än tidigare. Nu ska bara badrummet fixas, lite bokhyllor införskaffas och slutligen upp med lite snyggare lampor. Sen är det klart för nästa år. Lite uthyrning men framförallt ska vi vara lite längre tid härnere. Nu har vi ju uppkoppling, vi gör i princip samma saker som hemma, dvs sitter och kikar på facebook, enda skillnaden är att det är varmare, tystare och betydligt bättre luft. Akbuk är känd för sin hälsosamma luft och det är nästan så att man känner av det.


Vi har fått fyra kompisar också. Fyra hundar som bor på vår gård. Gav dom lite mat och nu har dom blivit våra vakthundar. Innan maten så brydde dom sig inte om folk på gatan, nu skäller dom så fort nån kommer i närheten av tomten. Fast om någon annan ger dom mat så är dom väl bästa kompisar istället. Hundar har kort inne.


Imorgon blir sista dagen, en dag på marknaden, handla lite grejer, lite turkiska lyle and scott, lite turkiska converse, lite turkiska adidasjackor. Kvaliten rätt ok iallafall med hänsyn till priset. Själv har jag allt jag behöver utom en stor garderob. Borde köpa det istället för kläder... Som när man fyller år, alla kommer med blommor men ingen med vas. Tänk på det nästa gång ni kommer på besök.
Dags att ge sig av in till stora byn. Vi behöver försäkring. Verkar inte som så många bryr sig om det här. Man river väl och bygger nytt ifall något händer

Kommer bilder lite senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0