Kallt i Turkiet

Oj vad det är kallt. Turkiet på natten är ingen lek. Halvstorm och väggar tunna som tältdukar. Vi borde ha tagit med duntäcket.
Varmt på dagarna kallt på nätterna. man sover klart bättre denna gång. Förra gången var det 33 grader i sovrummet på natten, nu är det väl 16. Som sagt, vi måste köpa ett täcke.
Födelsedags och förlovningsfest igår med våra turkiska/ norska/ brittiska vänner. Bjöd på ett enklare svenskt smörgåsbord vilket faktiskt gick hem. Turken gillade matjessill, en tusenoddsare. Han gillade tom svensk kaviar. Värmeljus hade dom aldrig hört talas om. Kanske en ny bransch.
Helt annat i Akbuk nu än förra gången. Mer folk på restaurangerna men tomt på stränderna. Britter som bor permanent har krypit ur sina hus. Quiznight och karaoke på restaurangerna. Strandtältet rivet. Båtturerna sjunger på sista versen. Vardagslivet verkar var på väg tillbaka. Turkiska vintern på väg och då ska allt ordnas som inte gjordes under sommaren. Husen ska byggas, renoveras eller målas. Undrar om dom klarar sig hela vintern på det dom tjänat på sommaren, verkar tveksamt.
Du är nu man ska bygga sitt eget hus om man hade råd. Svensk kvalitet är rätt okänt här. Turkiska principen är att göra allt klart till 95 % sen får resten vara. Aldrig betala fullt innan det är klart och inte ens då gör dom klart. Vi har fått tjata en hel del för att få småsaker fixade men förr eller senare blir dom gjorda trots allt. Man vänjer sig rätt snabbt.
nu är det dags för en liten utflykt till Bodrum. en biltur över bergen och sen förhoppningsvis en tur till stranden och butikerna.
återkommer med mer nyheter från det ottomanska riket

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0