Riskmanagement

Ursäkta bristen på världsreflexioner senaste veckan. tänkte att jag skulle låta er bilda er en egen uppfattning om världen för en gångs skull. Gick det bra?

Lovar att vara lite mer frekvent med mina samhällskommentarer i fortsättningen.
Så, vad har hänt i veckan?
Börjat nytt jobb (www.infor.com), fått en Sabatier kniv i present( nu hackas det ännu fortare i det bergmanska köket), Kings of Leons nya skiva har kommit ( Kings Of Leon – Come Around Sundown), bokat musicalen The Wicked i London (http://www.wickedthemusical.com), bokat Saw Doctors också i London (The Saw Doctors – To Win Just Once, The Best Of The Saw Doctors), varit hundvakt ( fantastiskt hur en hund kan slicka sin egen pung, att satsa på sig själv skulle få en helt ny innebörd).
Det är väl ungefär det som har hänt.......har väl gått upp nåt nytt kilo, tappat lite mer form, ätit för mycket, gjort för lite... fast så är det varje vecka.
Riskmanagement.
Det dör ungefär en person per dag i trafiken i Sverige. Nu måste man ju inte ge sig ut men det blir lite jobbigt annars. En viss kalkylerad riskt.
Folk ramlar ner från byggställningar dagligen, jobba bör man. Kalkylerat risk.
Folk får hjärtinfarkter och dör, sånt händer. Inget att göra något åt, livet innebär i sig en risk.
De flesta som överhuvudtaget gör något inser att det finns en risk i beteendet, man kan säger dö av kvävning även om man väljer att inte gå ur sängen.
Men.... om man nu blir militär (ni vet att försvaret inte finns längre, nu har vi internationella insatsstyrkor), frivilligt åker till en av världens farligaste krigszoner och där faktiskt blir skjuten, vad har man då gjort för riskbedömning?
Vad har militären gjort för riskbedömning när man sen på tv står och säger " det hade vi ingen aning om...." Vilket djävla hyckleri.
Sen spär onekligen media på. En reporter filmas när hon står på Ärna flygplats landningsbana och väntar på planet från Afganistan ( fan.. här står man.. sa hon inte). Hur intressant på en skala är det.... ej mätbart.
Fast det var flera dagar sen och nu har viktigare frågor faktiskt tagit över, som skjutningarna i Malmö. Som tydligen pågått ett tag men riksmedia har inte brytt sig. Man ska inte behövs bli skjuten när man står och väntar på bussen.
Nu har ju inte Malmöpolisen kanske det största förtroendet ibland invandrargrupper. Antar att ni kommer ihåg filmen innefrån en piketbuss för något år sedan. Ger mig sjutton på att det är en polis som har skjutit, finns det invandrarfientlighet i någon yrkesgrupp så är det väl poliser. Jobbade själv i sambandscentralen i slutet på sjuttiotalet och redan då var det "vi mot dom" som gällde, riktigt otäckt  stämning faktiskt. Invandrare är väl, antar jag, underrepresenterade inom poliskåren, politiken, företagsledning osv osv. Och med SD i riksdagen så ser det, för att travestera Hägerfors, mörkt ut.
Mer musiktips.... Daddy was a blacksmith.... Lucy Love – Daddy Was A DJ

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0