Djävla......nån.

Vad kan ni om datorer, uppkopplingar, internet och allt vad det nu heter? Lika mycket som mig kanske, dvs man har plocka upp lite information under åren men inte mycket mer. Uppkopplingen hemma strular. Vi får inte upp den datorn på nätet, dagen efter strular nästa osv. Vi hittar routern men inte nätet.... Ok. Vi startar om både det ena och det andra., på gränsen till att vi släcker lamporna i köket, man måste testa allt.

 

 

Till slut gör jag något enormt omanligt; jag ringer supporten... ujujuj, det är verkligen att ge upp.

 

”Jag vet vad felet är” säger han direkt... kul för dig... jo du har bara fem internetadresser.. Här fick jag lite system error. Vaddå internet adresser? Jag har väl bara en och sen skickar routern ut dynamiska... icke sa nicke. Routern jag fick  med uppkopplingen är nämligen ingen router, det är en gateway... OK, jag fattade problemet direkt. Jag fick en ny och fin gateway istället för min gamla router, som jag slängde, vilket naturligtvis skapar problem om man har...... sex datorer och två telefonern uppkopplade samtidigt. I-lands problem säger ni? Självklart, men nu bor vi i ett i-land och de är de enda problem vi har. Bodde vi i ett u-land så hade vi u-lands problem och då vore det kanske inte uppkopplingen av alldeles för många datorer.... jajaja. Man är bortskämd.

 

 

Hur ska en modern människa född på stenåldern, ok femtiotalet, kunna fatta allt ( dessutom har jag korta fingrar, inte mycket jag kan fatta). Det är helt omöjligt. Ska man ge sig, plocka ner sina gamla vinylskivor från vinden och återgå till själv hushållning?  Fan heller. Allt nytt är bra. All utveckling är positiv. Det enda jag önskar är att man vore ung igen, inte för att man vill göra om saker utan för att man vill med om allt spännande som kommer att hända. Internet är bara i sin linda.

 

The revolution will not be televised? (Gil Scott-Heron – The Revolution Will Not Be Televised)

 

My ass, klart den blir. Livesändningar från Kairo. Allt är live idag, allt bevakas, kommenteras, allt går att ändra på bara man vet vad som händer. Vi kanske till slut blir en global värld ( vilket djävla uttryck, vad vore världen om den inte vore global... lokal eller?).

 

 

Nej. Dags för lördagsmys... Visst fan är livet skönare med lite vin i kroppen? Ett glas, eller två Cafe Culture i soffan och sen försöka undvika att somna... man är alldeles för förutsägbar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0