Palme

Mycket snack om Palme nu.
Vem sköt Palme? En av den moderna tidens stora olösta gåtor. Astrid Lindgrenlandet vaknade med en smäll av svarta rubriker en lördagmorgon för 25 år sedan. Våldet kom till Sverige. Anmärkningsvärt att ett av västvärldens mest fridfulla länder har haft två politikermord på öppen gata, lär inte ha hänt i något annat land, iallafall inte i modern tid ( Lincoln-Kennedy var väl lite långt emellan kanske).
130 personer har tydligen erkänt. 10.000 namn nämna i förundersökningen. Så många att man nästan blir förbannad om man inte är med.
Leif GW hade sin teori igår. Han avfärdade Christer Pettersson iallafall, trodde mer på någon vältränad, utbildad i vapen och med ett politiskt motiv. Vad vet man?
Det enda jag reflekterar över är att belöningen 50 miljoner borde locka fram rätt många angivare. Om man visste vem som sköt så skulle man nog berätta det, iallafall efter 25 år, och casha in 50 millar....Otroligt mycket pengar. En normal livsinkomst ligger på runt 10. Jag skulle skvallra direkt. Skulle nog skvallra för 45 miljoner med.
Undrar om man skulle klara upp fler brott om man hade tipspengar på allt? Ett skönt östtyskt stasi samhälle. Anmäl din vän, tjäna nån spänn. Nåt för arbetslösa kanske? Istället för jobbcoach inför vi tipscoacher.
jaja, man blir förvirrad när det är kallt. 20 grader i morse, ska det verkligen får vara så? Kallt om fötterna, kallt om öronen. Hoppas parkeringsvakten också fryser, har ingen lust att gå ut nu och lägga pengar i mätaren. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0