posten

Det räknas väl inte ens som gnäll om man gnäller på Posten. Förr klagade man på att breven inte kom fram, vilket dom gjorde, eller att brevbäraren kommer sent, vi är väl enda landet i Europa där breven kommer ända in till hallgolvet. Mao, inte så mycket att gnälla över.
Men... nu har dom vant oss vid att i lugn och ro kunna hämta våra paket hos den lokala videobutiken eller tobaksaffären. Inte så långt att gå, hyggligt kunnig personal och inte så tokmycket folk. En snubbe tar hand om allt, går hur snabbt och smidig som helst. Tog 10 år att bli klar med projektet med små ombud och vad hittar dom på då? Precis, det var inget bra ( läs kostade pengar) så vi gör om det igen.
Nu ska man lämna in det hos Stora Ica handlare. Motiveringen är att man ska ha paketut och inlämning där det rör sig mycket folk. Är inte det tvärt emot alla gamla principer? Blir irriterad.
Var hos min idag.  Dom var fyra bakom disken och ingen hade en aning om vad dom skulle göra. The blind leading the blind. Inte deras fel men förklara hur det blir billigare än när det är en person i affären bredvid som tog hand om allt.
Närmaste paketinlämning i centrum ( Uppsala alltså, där jag bor för att citera uppfinnaren) är Kvarnens köpcenter. Hur detta kan vara bättre, billigare och mer miljövänligt är för mig en gåta.
OM vi har statliga företag så ska dom fan i mig ta ett ansvar också. Annars får vi sälja ut Posten till Norge ( Bring alltså). Vad är det för mening med att sänka skatterna men kräva ett högt avkastningskrav på Vattenfall? Fattar inte det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0