Tjocka människor

Är vi svenskar fixerade vid vikt och utseende? vet inte men kanske.
Man försöker banta då och då, hålla sig i form så gått det går. Man tycker nog att det finns en del lite överviktiga eller iallafall kraftiga personer i Sverige, inte så farligt men ändå.
Så kommer man till Turkiet. Kebab, grillad fisk, sallad, frukten smakar som frukt ska smaka. Rena hälsokosten mao men det märks verkligen inte på gatorna. Sällan man sett så många rent ut sagt tjocka människor. ungar tjocka, kvinnorna tjocka, männen riktiga kaggar.
Vi fick förklaringen häromdagen. Var och tog lite pedikyr... bögigt, visst, men skönt.
Ungen som sprnag där började gnälla. då fick hon coca cola i en nappflaska. Sen blev det dags för te då ger mamman ungen två sockerbitar för att sen avsluta med att ge henne en påse chips.. Nu är man inte förvånad längre att alla är så ... feta..
Turkar och britter.. vilkte folk är tjockast. I altinkum, där det är massor med bleka, tatuerade britter går dom två och två i bredd och tar upp hela gatan. Tjocka med andra ord. Vad tänker unga tjejer på när dom har 25 kilos övervikt och väljer att tatuera sig istället för ett viktväktarmedlemskap?
Jaja, inte vårt problem förståss men man blir iallafall fundersam. Är ungefär som det var förr i Sverige, fetma tydde på att man hade råd att äta..
En annan lustig reaktion... "har du bara två barn?"... har dom inget pensionsystem i Turkiet? det har dom antagligen inte, här gäller det att ha många ungar så man kan bli försörjd på gamla dar. Så blir det väl i Sverige snart igen kanske...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0