vad får man skriva om?

Vad är en blogg egentligen? Vad får man skriva om? Behöver man verkligen komma ihåg vad man skrivit, behöver man gå i försvar om något inte tycker om det man skrivit, vad handlar det egentligen om?

För mig är handlar det enbart om att skriva ner tankar och funderingar, ingenting annat. Om man blir tvingad att förklara varför man skrev si eller så, då blir det helt omöjligt att skriva vidare. Du som är si, du som är så, kan inte skriva hur som helst. Det är möjligtvis rätt men om i då är inte en blogg rätt forum för att förmedla tankar. Fast man har väl de läsare man förtjänar... kanske.
Det är väl så att den som från början är illvilligt inställd också letar fel och kräver förtydliganden. Den som är välvilligt inställd läser de som är positivt och tankeväckande utan att fundera på om det finns någon baktanke eller om någon kan bli förnärmad. Den som inte bryr sig läser det som står, uppskattar eller förkastar och läser sen något annat.  Hur orkar folk egentligen bry sig så himla mycket? Dom har väl inga egna problem kan tänka. Leta fel hos andra är en av svenskens populäraste hobbies. Fundera på varför man då är tvingad att påpeka och kritisera är inte lika populärt.
Kanske det som är problemet ör att det man skriver är sparat. Det betraktas inte som enbart flyktiga tankar, som meningen var, utan som något som man ska stå för i all evighet. Man borde kanske ta bort förra dagens blogg men samtidigt, hur kul är det?
Skit samma. Som bloggare får man tåla kritik, man får väl vara glad att det överhuvudtaget är någon som läser och som orkar lägga energi på att kritisera.
Nog om detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0