Fel på folk

Vad är det för fel på folk? Startar facebooksidor med rasistiska signaler som sen folk ska gå in och gilla utan att dom ens orkar sätta sig in i frågeställningar.
 
Nej till moskeer i Sverige... Vad är det för djävla skit. Klart vi ska ha moskeer, kyrkor, synagogor och inte köra på kor heller. Vad har det för betydelse? Folk måste väl får göra som dom vill. nejdå, inte i sverige, här ska vi ha skattefinansierade kyrkor och inte privatfinansierade moskeer. Folk är inte sluga.
 
 
Ännu värre debatt teknik är när man säger " nej till att invandrare får gratis körkort"... och folk gillar sånt. Ungefär som frågan " har du slutat slå din fru?". går inte att besvara. 
 
 
Man ställer upp frågeställningar där det ligger ett fastställt påstående i botten. Får alla invandrare gratis körkort; nej. Dom som nu fick det, var det då gratis; nej. Får även svenskfödda subventionerade körkort; ja, det händer, osv osv.
 
 
Fast det här är en genomgående debatt teknik.  Börja med ett påstående som inte är verifierat och sen resonera utifrån det precis som påståendet var sant. Riktigt irriterande.Vanligt politikertrick.
 
 
I det här fallet är syftet inte att upplysa utan att skapa kanaler för invandrarfientlighet. Inte undra på att SD får fler anhängare när åsikter som tidigare uttalades vid kvällsgroggen nu helt öppen exponeras i dagsljus. Riktigt illavarslande tendens. Trettiotalet  är på väg tillbaka.
 
 
 
 
 
Verkar som jag tillhör SD:s målgrupp. Får reklambanners på Facebook. Yrkesarbetande, gift 55åring förutsätts tydligen ha invandrarfientliga åsikter. Borde man inte bo på en liten ort i Skåne för att klassa in, inte i Uppsala? Fast dom finns väl överallt förståss, kommer nu framkrälande från under stenarna. Usch och fy. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0