Soptanter förenen eder

Lär förekomma två till tre misshandelsfall enbart i stockholm årligen där ämnet är tvättstugan och då bla luddlådan. Vi har ingen luddlåda i vår föreningen däremot har vi en sopstation. En stor en faktiskt. Tror vi har 12 olika kärl. Det är säkert bra, vi ska värna om miljön men ibland undrar man om folk letar efter nya krig när det gamla är avslutat.

"fan, ingen luddlåda, låt oss trakassera våra grannar på något annat sätt, nu vet jag... sopsortering"
Är det verkligen ok att öppna soppåsar för att se om det finns något med namn på? Har vi inte något som heter posthemlighet i Sverige? Inte ens makar har rätt att öppna varandras post men när det gäller miljö då är tydligen allt tillåtet. Vi har blivit uppmanade att åka till sopstationen och lämna våra sopor om vi inte klarar att sortera, det vore ju miljövänligt att ta bilen ett par mil fram och tillbaka...
Nu är vi faktiskt väldigt duktiga på att sortera, vi har tom köpt speciella påsar på IKEA men det duger inte för soptanten. Vi vet inte ens vad som kom fel. Kanske kapslarna till kaffemaskinen. Dom ska antagligen läggas i tre olika kärl; plast, aluminium och kompost. Hur gör man med bag-in-box, måste vara samma sak med dom. Hur gör man med aska? Den brinner uppenbart inte upp, vi har försökt... i öppna spisen.
Vi kommer hädanefter att avvakta tills sopbilen kommer och då springa ut med våra soppåsar så vi slipper få våra brev lästa... nu är väl inte bankutdraget speciellt intressant, inte övrig post heller men ändå. För att travestera Karl-Bertil Jonssons pappa " Det är ju MIN post."
Nog skräpsnack för idag, lär återkomma till ämnet senare. Bloggen ska ju numera handla mer om mina rätt fruktlösa försök att gå ner i vikt och träna.
Ikväll blir det ett pass med Annika på friskis, lär vara ett nytt pågång, kul. Imorgon är det lördag, den sk löpardagen ( hette väl lögardag tidigare, funkar inte numera när man lögar sig varje dag, ibland flera gånger).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0