Rapport från Akbuk

Lång lördag

Äntligen tillbaka till vårt Akbuk. Är väl inte ofta man är positiv till halv storm men nu känns det befriande. 38 grader i skuggan och ingen ac, kan bli en svettig natt.

 

 

Tog oss hit direkt efter Backis femtioårskalas på O´Learys. Avresa från Uppsala 22.45, framme i Akbuk 12.30. Vi var lite slitna, milt sagt. Självfallet fungerade inte saker som de skulle när vi kom ner. Ingen el, det har inte hänt förr, och väldigt dåligt med vatten. Minst hundra grader i vardagsrummet och säkert ännu mer i badrummet.. kan bli jobbigt. Försökte så gott vi kunde att betala elräkningen, man lovade att strömmen skulle komma på före åtta… gissa hur det gick. Kallade på Ali, vår granne, som fixade skiten på en minut med en skruvmejsel och en avbitartång. AC!!!!!! Nu är det tillfälle att säga. Coolt!

 

 

Fast så himla coolt blir det inte när det är nästan 40 grader och poolen ser ut som ett avloppsdike. Poolt? Nej knappast.

 

 

Nu är ju detta, temporärt jag lovar, ingen gnällblogg längre utan en träningsdagbok. Tränat mycket idag? ´hm… nja… Kanske blir en svettig tur imorgon… hur långt måste man springa för att konsumera fyra bira? Fem?   Ska man hålla vikten härnere så får man väl springa ett maraton i veckan.

 

Återkommer med rapporter om svettiga löpturer nere vid stranden, kalla Efes på Garden Restaurant och eftermiddagstupplurar i solstolen.

 

 

 

Söndagmorgon

Som det heter i visan ” vad är väl en söndagmorgon?”. Just nu är det rätt bra i alla fall. Jag kan som vanligt inte sova men det kan resten av familjen. Sova och äta är dom duktiga på. Lång dag igår så det är väl inte så underligt.

 

 

Redan över 30 grader och inte ens en svag brist vilket är mycket ovanligt. Här brukar det blåsa jämnt. Sitter och funderar på när jag ska springa. En kortare tur måste det bli för att i alla fall försöka kompensera för alla öl jag drack igår. Snart bara 15 veckor kvar till Berlin och jag ligger redan ett pass efter planen så det finns inget att välja på. Lätta pass i början så det är kanske inte så farligt.

 

 

 

Visst är det skönt härnere men alla problem som alltid uppstår kan ibland ta bort en del av nöjet. Ingen el när vi kom ner och trots att vi fixar betalningen så kommer ingen hit och sätter på strömmen igen. En av mina grannar satte dit kabel åt oss men det kommer säkert att skapa nya problem. Hade inte gått att vara här natten som var utan ström, dvs utan ac. Varför har man inte luftkonditionering hemma i Sverige egentligen. Kostar inte så mycket, tror vår i sovrummet gick på 2500 kr, skulle vara värt att ha det hemma med även om det bara är för några veckor per år.

 

 

Ingen uppkoppling i huset ännu. Det går nämligen inte att fixa där vi bor utan då måste vi åka till den större staden… Telefon går bra men inte uppkoppling. Betala räkning via bankomat gick bra men ska vi ha tag i en bank så måste vi åka iväg. Vattenräkningen betalar man på posten…jaja. Kommer aldrig att bli klok på hur det fungerar och det verkar inte turkarna bli heller. Arbetslösheten verkar i alla fall låg så det kanske finns skäl till att allt är så krångligt

 

Man uppskattar mest andra kulturer när man får chansen att komma ner och njuta av det några veckor, inte alltid när man måste lära sig och försöka förstå hur det fungerar. Undrar hur utlänningar uppfattar det svenska systemet? Antagligen tycker dom det är helt obegripligt.... jaja, dags att göra sig klar för dagen. Stranden, en bok, solskyddsfaktor 300 och förhoppningsvis några Efes på strandserveringen.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0