Jubileum

Tveksamt jubileum idag. 25 år sedan den svarta måndagen, den moderna tidens största börskrasch. 20 procent på en dag, sen viss återhämtning sen tog det fart igen. Jobbade själv på Handelsbanken i Stockholm med börsfrågor och det var precis lika kaotiskt som det har framställts. Ingen visste vad som hände, ingen förstod vad som hände. "det vänder..." inte fan vände det.
 
 
Optionsmarknaden klappade ihop, dataprogrammen startade försäljning utan någon som helst kontroll... jaja. det var länge sen, känns väl som det är lite mindre hysteriskt idag även om ett företag som Google kunde gå ner 20 procent igår så händer det knappast på hela marknaden. 
 
 
Men, vi vanliga är knappast berörda eller hur? Vi ska inte hålla på med att köpa och sälja aktier, inte kolla börslistor, inte göra listiga klipp. Det enda som håller är långsiktigt sparande. Trist? Javisst! Det är mycket som är trist.
Snabba klipp fungerar inte när det gäller pengar, inte heller när det gäller idrott, jobb eller vad det nu är. Uthållighet och träning är det som gäller. Det är väl därför man aldrig har lyckats med något, man orkar inte hålla på länge nog helt enkelt.
 
 
Tur att det funnits böcker, film och musik att trösta sig med. Tips om en gammal favorit så här inför vinterns första snöfall:
Glasvegas – A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: matts

jomenvisst, vem har glömt Sjundevågen invest...

2012-10-22 @ 12:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0