Golfbanor och idrott

Jag tycker det är väldigt märkligt att kommunföreträdare slår sig för bröstet och skryter om hur mycket man satsar på idrotten i Uppsala. 150 miljoner plus minst ( vi vet väl hur det har gått med driftsbudgetar tidigare) 15 miljoner per år för en ishockey hall. Upprustning av studenternas fotbollsarena är pågång osv osv. Alla satsningar är för de sk arena idrotterna, idrotter som visserligen är väldigt stora i Sverige men som också har problem med tidig utsortering, en " du duger inte" mentalitet.
 
Idrotter som idag mer och mer går ifrån den traditionella föreningsverksamheten och istället börjar drivas på kommersiella grunder. Inget fel i det, missförstå mig rätt, men ska inte en kommun behandla alla innevånare utifrån samma grund? Ska inte alla  grupper behandlas ungefär lika? Ska inte ungdomar som kanske inte har förmågan eller viljan att spela i lagidrotter också få stöd?
 
 
Självklart, säger ni säkert, men där har ni fel. Det är nämligen inte alls självklart i Uppsala, inte alls. Istället väljer man att motverka en verksamhet som engagerar massor med ungdomar men inte att förglömma pensionärer som dagligen kommer ut i friska luften och får motion. Verksamheten drivs idag utan några bidrag utan på helt ideell basis. Kostaden för kommunen är mao obefintlig.
Ändå väljer kommunen att motarbeta verksamheten och på olika sätt stoppa den. 
 
 
Vad talar jag om? Kåbo golfbanan förståss. Rosendalsfältets fantastiska miljö precis i anslutning till Stadsskogen ska grävas upp och ge plats för bostäder.idag är marken tillgänglig för alla ( bara man ser upp för golfare förståss). Med bostäder så blir det inte så längre.
 
Finns det verkligen ingen annan mark som passar bättre? Är det så att kommunens företrädare har något emot golf kanske? Något emot grönytor? Fast det vet vi ju att man har:
 
 
Känt citat " en park är en yta som ännu inte är bebyggd"
Barbro Hörberg – Med Ögon Känsliga För Grönt
 
Finns det något politiskt parti som överhuvudtaget vågar ta upp frågan? Verkar inte så. Uppmanar dock alla att prata med era politiker och höra hur man ställer sig till detta? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0