Ingen träning, mer musik

Gjorde en reflexion häromdagen. De två hetaste artisterna just nu är Bruce Springsteen och David Bowie. 40 resp 45 åriga karriärer. Lyckas fortfarande göra musik som engagerar. Kanske tycker att deras musikaliska storhetsperioder ligger bakom dom men det dom gör idag är väl ändå rätt ok.
Personliga favoriter just nu är, som vanligt:
Bruce Springsteen – The Wild, The Innocent And The E Street Shuffle
 och den av ,mig återupptäckta
David Bowie – Station To Station 
 
Nu råkar det ju vara så att två av sveriges mest kända artister är väldigt inspirerade av dessa två. Magnus Uggla av Bowie och Lundell av Springsteen. 
 
Ingen tvekan om att Ugglas första skivor har väldig mycket glamrock och Bowie texter ( texten till Mott The Hoople – All The Young Dudes skulle mycket väl ha kunnat vara skriven av Uggla). 
 
 
Lundell har tom gjort en direkt översättning av Bruce Springsteen – 4th Of July, Asbury Park (Sandy) men flyttat den till Nyårsafton i åre och dessutom sjunger han till sin dotter,Ulf Lundell – Sanna (Nyårsafton Åre 1983) (Sandy). genomgående har Lundell varit mer personlig än springsteen vilket gör honom till så mycket mer än enbart en Springsteen kopia ( som en av mina kollegor envetet hävdar).
 
 
Min tanke är... hur hade det blivit om det varit tvärt om. Hade Lundell stått på privatteatrar i stockholm och sjungit Karl Gerhard kupletter? Hade han ironiserat över kändiskollegor? Hade Uggla sjungit om hur det är att åka bil.. ( ett rätt genomgående tema både hos Springsteen och Lundell ( Ulf Lundell – Öppen Väg, Öppen Bil). Suttit i ett hus på Österlen och skrivit om läget i Sverige?
 
 
Tanken svindlar eller hur? 
 
Finns, mig veterligen, inte många svenska covers av bowie och Springsteen... Några förslag
 
David Bowie – Station To Station - 1999 Digital Remaster
Stefan Demert – Till SJ
 
 
Bruce Springsteen – Racing In The Street - 2010 Remastered Version
Ronny & Ragge – Köra fort som fan
 
 
David Bowie – Space Oddity - 2009 Digital Remaster
Ted Gärdestad – Satellit
 
 
 
Kommer inte på mer nu, återkommer säkert i ämnet...
som sagt, inte så mycket träning, inte så mycket gnäll.....det är ju sol!!! första sommardagen kanske, eftersom det är Sverige så kan det mycket väl vara den sista också så pass på och njut
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0